Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bir çiftçiyi, dolandırılmaktan jandarma ekipleri kurtardı. Olay, Yassıhüyük beldesinde meydana geldi. Daha önce şahsın ev telefonunu arayan zanlılar, açan çocuktan babasının cep telefonu numarasını istedi. O sırada tarlada çalışmakta olan 34 yaşındaki Mahmut Yalçın'ı arayarak, kendilerini astsubay olarak tanıttılar. Telefonunun terör örgütü tarafından kullanıldığını, verecekleri hesaba para yatırması halinde kendisini bu olaydan kurtaracaklarını söylediler.

Heyecanlanan ve korkan Yalçın, telefonu kapatmamasını isteyen dolandırıcıların dediklerini yerine getirmeye çalıştı. Kendisinden istenen 3 bin 500 liranın bir kısmını evinden, bir kısmını da bir tanıdığından borç aldı. Talimat üzerine Acıpayam'da bir bankamatiğe yatırmaya gitti. Bu sırada kendisinden borç istediği yakını, şüphelenerek jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, geniş çaplı araştırma başlattı, Mahmut Yalçın'ı, parayı göndermek üzereyken bulup göndermesi engellediler. Çiftçiye verilen hesap numaralarıyla dolandırıcıları araştıran ekipler, zanlıların Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bir ilden aradığını ve asker olmadıklarını belirledi. Derhal ilgili yerlere haber veren ekipler, dolandırıcıları yakalattı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yetkililer, bunca uyarılara rağmen hala böyle olaylar yaşandığını belirterek, hiçbir hakim, savcı, polis veya askerin vatandaşlardan para veya kontör istemeyeceğini hatırlattı. Bu gibi durumlarda hemen telefonun kapatılarak, numaranın polis veya jandarmaya bildirilmesi gerektiğini belittiler.