Aydın’da telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen 76 yaşındaki şahıs, bankamatikten para çekmeye çalışırken vatandaşların dikkati sayesinde 20 bin TL’sini kaptırmaktan son anda kurtuldu.
Edinilen bilgiye göre; Aydın il merkezinde yaşayan Haydar Keskin isimli 76 yaşındaki emekli şahısı arayarak kendisini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcısı, Keskin’in hesabından terör örgütünün Diyarbakır’daki hesabına para aktarıldığının tespit edildiğini söyledi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade eden şahıs, Cumhuriyet Savcısının Keskin ile görüşmek istediğini belirterek, telefonu başka bir kişiye verdi.
Kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan şüpheli, Haydar Keskin’den kimlik ve hesap bilgilerini istedi. Keskin’e bankada kaç parası olduğunu soran şüpheli, 42 bin TL parası olduğunu öğrendiği Keskin’nden soruşturmanın kapatılması için bankadan 20 bin TL çekerek kendilerine vermesini istedi. Parayı çekmek için Aydın Devlet Hastanesi bahçesindeki bankamatiklere gelen Keskin, telefonla sürekli görüştüğü şüphelileri oyalamaya çalıştı. Kuyruk olduğunu bahane ederek işlemi geciktiren Keskin’in konuşmalarından dolandırılmak üzere olduğunu fark eden vatandaşlar, durumu polis ihbar etti.
Durumu fark eden şüpheliler, amaçlarına ulaşmayınca telefonu yaşlı adamın suratına kapattı. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri, Keskin’in dolandırıcılar tarafından ele geçirilen hesap bilgilerinden para aktarılıp aktarılmadığının tespiti için yaşlı adamla birlikte bankaya müracaat etti.
BANKAMATİK KULLANMAYI BİLMEMESİ DOLANDIRICILIĞI ÖNLEDİ
Para çekmeye geldiği banka ait bankamatik kartı olmadığını ve bu yüzden hesap bilgileriyle para çekmeye çalıştığını ifade eden Haydar Keskin, “Beni bir polis aradı. Sonra bir savcıya daha sonra da başka bir savcıya bağladı. Bankada paran var mı diye sorunca, ‘Var’ dedim. ‘Senin namına Diyarbakır’a para göndermişler. Nüfus cüzdanı bilgilerinden bankalardan para çekmişler. Aman kimseyle paylaşma. Seni savcıya bağlıyorum. Git bankadan 20 bin TL çek’ dedi. Bankamatiklerin yanına geldim. Sırada insan var diye oyaladım. En son ‘Şu numaralara basarak, parayı çek’ dedi. İş çok uzayınca en son onlar vazgeçti” dedi.