Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Denizli'de seyir tepesi ve teleferik bölgesinde suç ve suçluların tespiti amacıyla uygulama yapıldı.

Yürütülen çalışmalar esnasında içerisinde şüpheli şahısların olduğu 3 araç tespit edildi. Ormanlık alana doğru araçlar takibe alındığında bir aracın ışıklarının kapalı vaziyette park halinde olduğu tespit edildi. Park halinde bulunan araç ile çevresi kontrol edildi. Aracın yakınlarında şüpheli şahısların gizlemek amacıyla bıraktıkları değerlendirilen kumaş bez çanta içerisinde 10 adet tabanca, şüpheli şahısların üst aramasında 1 adet tabanca ve araçta yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tüfek bulundu.

Operasyon neticesinde 6136 sayılı kanun maddesinin 12. maddesi (Silah Ticareti Yapmak) suçundan toplam 11 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek ve 42 adet fişek’e el konuldu.

Konu ile ilgili 2 şahsın GBT sorgulamalarında bir şahsın 6 ayrı suçtan aranma kaydı olduğu tespit edildi. Yakalanan 2 şüpheli şahıs Silah Ticareti Yapmak suçundan çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmıştır.