Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde başlatılan ikinci dalga operasyonla aralarında müdür ve amirlerin de bulunduğu 26 polis gözaltına alındı. Kapatılan FETÖ okullarının yönetici ve öğretmenlerine yönelik operasyonda 20 kişinin gözaltına alındığı, operasyonun sürdüğü öğrenildi. Pamukkale Üniversitesi'nde ise 7 akademisyen gözaltına alındı. 

Denizli'de bu sabah saatlerinde Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal koordinatörlüğünde başlatılan Emniyet Müdürlüğü'ndeki ikinci dalga FETÖ/PDY operasyonunda aralarında müdür ve amirlerin de bulunduğu 26 polis gözaltına alındı. Operasyonun bilgisayarlarında örgütün kendi arasında iletişim sağlamak için kullandığı 'By Lock' programı kullanan polislere yönelik yapıldığı öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenilen bir polis memuru ise firar etti. Gözaltına alınan polis memurlarının evlerinde de arama yapıldığı öğrenildi.

ÖĞRETMENLER GÖZALTINDA

FETÖ/PDY'ye yönelik ikinci operasyon ise Denizli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla örgütün Denizli'deki kapatılan okullarının yönetici, öğretmen ve mütevelli heyeti üyelerine yönelik yapıldı. Belirlenen adreslere eşzamanlı yapılan operasyonlarda kapatılan okullarda görev yapan yönetici, öğretmen ve mütevelli heyeti üyelerinden 20 kişi gözaltına alındı. Okullara yönelik operasyonun sürdüğü, haklarında gözaltı kararı olan kişilerin yakalanmasına çalışıldığı belirtildi.

Pamukkale Üniversitesi'nde ise soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 7 akademisyen gözaltına alındı.  .

DHA