DENİZLİ'de, dün sabah gerçekleşen Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) operasyonunda 2 kuruluşa yapılan operasyonlardada 8 kişi gözaltına alınmıştı. Sayılarının 8 olduğu belirtilen gözaltına alınan kamu görevlilerinden 4'ü, polisteki ifadelerinin ardından savcının emriyle serbest bırakıldı.

Denizli'de dün sabah, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kacakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Denizli İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü A.O.'nun yanı sıra Denizli Belediyesi'nde daha önce İmar Müdürlüğü yapan YİKOB'da mühendis olarak görevli N.D. ile birlikte M.K., M.B., L.Z., A.S., Y.Ç. ve M.B. gözaltına alındı. A.O., M.B., Y.Ç. ve M.B. polisteki ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer 4 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.