Konya'da polis tarafından yapılan fuhuş operasyonunda aralarında şebekenin lider yardımcılığını yapan anne, baba ve oğlunun da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Şebekenin, Denizli ve Antalya'dan internetten tanıştıkları işsiz kadınları ''Fuhuşta çok iyi para var. İyi para kazanırsınız'' diyerek kandırıp, fuhuş yaptırdığı ileri sürüldü.

Konya Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bir şebekenin internetten tanıştıkları kadınları, kandırıp fuhuş yapmalarına yardımcı olduğunu belirledi. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, yaklaşık 4.5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından bugün eş zamanlı olarak daha önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

"FUHUŞTA ÇOK İYİ PARA VAR"

Operasyonda şebekenin liderliğini yaptığını ileri sürülen 53 yaşındaki M.M., kadın lider yardımcısı 51 yaşındaki A.G.(51), 57 yaşındaki eşi K.G. ve 24 yaşındaki oğlu F.G.'nin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 13 mağdur kadının ifadesine başvurulduğu öğrenildi. Şebekenin internetten tanıştığı Denizli ve Antalya'da oturan işsiz kadınlara ''Fuhuşta çok iyi para var. İyi para kazanırsınız'' diyerek kandırıp fuhuş yaptırdığı ileri sürüldü. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Ahlak Büro Amirliği'ne götürüldü.