Uşak’tan aldıkları kimyasal atıkları Çivril’e getiren ve çöp toplama alanına boşlatırken suçüstü yakalanan H.E ilk defa Çivril’e geldiğini belirterek ceza uygulanmamasını istedi.

Edinilen bilgiye göre 32 AB 797 plakalı kamyon ile Çivril ilçe çöplüğüne kimyasal atık boşaltan H.E Çivril belediyesi zabıta ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Zabıta tarafından H.E hakkında tutanak tutulurken çağrılan Jandarma ekipleri kamyonu bağlarken Çevre Sağlığı Müdürlüğü ekipleri de sürücü ve taşıyıcı firma hakkında yasal işlem yaptı. Atık boşaltırken suç üstü yakalanan H.E atıkları Uşak'tan yüklediğini belirterek "kamyondaki atıkları Uşak'ta sanayi bölgesinden yükledim. Sanayide bölgesindeki bir kanalda biriken çöpleri taşımak için biriyle 12 BİN TL ye anlaştım ve atıkları kamyona yükleyerek Çivril'e geldim. Bu işi ilk defa yapıyorum" dedi.

Daha önce çöplüğe aynı atık maddesinin döküldüğünü ve konu ile çalışma başlattıklarını belirten Çivril belediye başkanı Dr. Gürcan Güven “daha önce çöp toplama alanımıza kimyasal atık döküldüğü tespit ettik. İlçe sınırları içinde bulunan arıtma tesislerine giderek dökülen atığın nerden geldiğini bulmaya çalıştık ama dökülen atık ile ilgili bir bulgu bulamadık. Zabıta ekiplerimiz arttırdıkları denetimler sonucu aynı şahıs olduğunu düşündüğümüz kişiyi atık boşaltırken suçüstü yakaladı. Ekiplerimiz gerekli tutanakları tutarak yasal işlemleri başlattı. Ayrıca jandarma ve Çevre Sağlık müdürlüğü tarafından da gerekli işlemler başlatıldı” dedi.

Atık dökerken yakalanan kamyon jandarma tarafından otoparka çekilirken sürücü ve firma hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi. Çevre Sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından atıklardan alınan numunelerin incelemeye gönderildiği ve atıkların ne olduğunun tahlil sonuçları sonucunda tespit edilebileceği ifade edildi.











Zekican Şenkaya