Antalya'da oturan Murat Güler adlı kişi arabasını satmak için internete koydu. Bir süre sonra arabayı beğenen  Mustafa K. isimli kişi Muğla Bodrum ilçesinden gemide aşçıyım diyerek kendisini tanıttı. Dolandırıcı, Bir süre telefonla araba pazarlığı yaptıktan sonra kendisinin izin almayacağı için gelemeyeceğini söyledi. Fiyatla anlaştıktan sonra Denizli'nden başkasını yönlendireceğini aracın parasını da havale yapacağını söyleyerek telefonu kapattı.
1 saat sonra geldiler.

Telefonla görüşmeden 1 saat sonra 2 erkek 1 kadın arabayı almak için kendilerini garajdan alınmasını istedi. Her şeyden habersiz araba sahibi Murat Güler eşiyle birlikte şahısları alarak arabayı bakmaya gittiler. Arabayı beğendiklerini söyleyen dolandırıcılar Aradan 5 dakika geçmeden birlikte arabanın satışı yapmak için Notere gittiler. Burada Dolandırıcı, Güler'in hesabına para gönderdiklerini belirterek sahte dekontu mail olarak attı.  Araba satışı gerçekleştirdikten sonra dolandırıcılar satın aldıkları arabayla oradan ayrıldı.

ERTESİ GÜN ANLADILAR

Dolandırılan çift satış yapıldığı gün saat geç olduğu için paranın ertesi gün hesaplarına geçeceğini düşünerek ertesi günü beklemeye başladılar. Ertesi gün olduğunda bankaya giden çift, hesaplarında para yatırılmadığını öğrenirken kendilerine gönderilen dekontta ise başkasına ait olduğunu öğrendi. İlk başta konuştukları telefonu arayan çift, telefon açılmayınca dolandırıldıklarını anladı ve polis merkezi amirliğine giderek şikayetçi oldular.
Araştırıldığında Denizli'de aracın satışını başkasına yapıldığı ifade edildi.

Daha önce birkaç kişiyi bu yöntemle kandıran çeteyi polis her yerde arıyor.

bu haberdede daha öncede haberdenizli.com'un yaptığı habere göre aynı dolandırıcılar olduğu belirtiliyor.





Çalınan Araba




Dolandırıcı Şahsın Telefon Numarası




SAHTE DEKONT




Zekican Şenkaya