Çivril İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri akşam saatlerinde mobese kameralarından elindeki spor çantayı Çivril Kılıçaslan Lisesi önünde kaldırma bırakan bir şahıs tespit etti. Çantayı bırakıp giden şahsın geri dönmemesi üzerine harekete geçen ekipler olası bir bomba ihtimaline karşı çevreyi güvenlik şeridi içine alarak yolu trafiğe kapattı. Bu sırada olay yerine Denizli İl Emniyet Müdürlüğünden bomba imha ile terörle mücadele ve Özel Harekât şube ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, çanta üzerinde yaptığı inceleme sonucunda herhangi bir patlayıcı madde rastlamadı. Çankada bomba olmadığını öğrenen emniyet ekipleri ve vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Çantayı açan ekipler çantada kıyafet olduğu tespit etti. Çantayı detaylı bir şekilde inceleyen terörle mücadele ve bomba imha ekipleri çantada şüpheli bir şey görmeyince eşyaları incelemek ve sahibini tespit etmek için çantayı Çivril Polis Merkezine götürdü.
Çanta Polis merkezine götürüldükten sonra yol trafiğe açılırken Çivril kaymakamı Orhan Burhan ve Çivril İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Keskinkılıç’da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde inceledi.
Polis çantayı bırakan şahsın kimliğini tespit etme çalışmalarına devam ederken olayla ilgili olarak soruşturma başaltıldığı bildirildi.