Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube ekipleri gerçekleştirdiği operasyonda, Çivril ilçe merkezinde ve mahallelerinde gerçekleşen 20 hırsızlık olayının faalini, çaldığı eşyalar ile birlikte evinde yakalandı. İlçe genelinde son 2 ay içinde artan hırsızlık olayı ile ilgili olarak özel bir çalışma yürüten asayiş ekipleri dün gece çalınan 4 otomobil lastiğinin M.A. nın evinde olduğu bilgisine ulaştı. Alınan izin ile M.A nın evine giden ekipler evde yaptıkları aramada daha önce gerçekleşen ve faillerinin  bulunamadığı çalıntı mallarla karşılaştı. Evde yapılan aramada 20 hırsızlık olayında çalınan eşyalara ulaştı.
 
Evde yapılan aramada çeyiz eşyasından ayakkabıya, televizyondan mutfak tüpüne kadar yaklaşık 200 parça eşya ile birlikte çok sayıda bıçak ve kuru sıkı 3 tabanca ele geçiren ekipler çalıntı mallara ve silahlara el koyarken M.A ve bayan arkadaşını gözaltına aldı.
 
Eşyaları daha önce şikâyetçi olan vatandaşların ifadelerine göre belirleyerek sahibine teslim eden polis hırsızlık olayına karıştığı belirlenen M.A yı sağlık kontrolü ve ilk sorgusundan sonra mahkemeye sevk etti.