Uzun bir süre Türkiye genelinde telefon dolandırıcılığı artış göstermiş ve bu dolandırıcılar onlarca vatandaşın canını yakmıştı. Telefon dolandırıcılığı gibi, sosyal paylaşım üzerindeki dolandırıcılık olayları son zamanlarda artış gösterdi. Dolandırıcılar gözlerine kestirdiği bir kişinin sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'un şifresini kırarak kişinin sosyal paylaşım sitesinin arkadaşlık bölümünde bulunan şahıslara tek tek özel mesaj çekerek önce normal sohbet havasında konuşmalarda bulunuyor daha sonra konuştuğu kişilere telefon hatlarının faturalı olup olmadığı sorusunu soruyor.


Sorduğu soruya faturalı hat kullanıyorum cevabını alan dolandırıcı, bu kişiden telefon numarasını isteyip kendisine bir mesaj geleceğini ve o mesajı evet olarak cevaplaması gerektiğini belirtiyor. Dolandırıcının iletişime geçtiği vatandaşlar gelen mesaja evet diye cevap verdiği esnada telefon faturasına 70 ile 100 TL arasında değişen bir ücret faturaya ekleniyor. Faturaya eklenen ücret otomatik olarak dolandırıcının hesabına eklenmiş oluyor.



Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu tür olaylar karşısında dikkatli olmalarını ve bu tür şahıslara hiçbir zaman itimat etmemelerini aynı zamanda sahte savcı, polis, hakim asker gibi telefon dolandırıcılığıyla karşı karşıya geldikleri zaman telefonu kapatmaları ve durumu 155 polis imdat hattına bildirmeleri gerektiğini belirtti. Polislerin, hakimlerin, savcıların vatandaştan hiçbir zaman para talebinde bulunmayacağı belirtilerek vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.