Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile İzmir ve Muğla'nın Bodrum ilçesinde eş zamanlı yapılan operasyonda, aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Şahısların ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve rüşvet iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.
Operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Geçen sene biliyorsunuz belediyemizden evraklar alınmıştı. Yapılan incelemelerde, bugün memur arkadaşlar gelerek, belediyemizde tekrar bir inceleme yaptı. Bazı çok değerli ve özellikle Bodrum’u bugünlere getiren, eski memur arkadaşlarımızı ifadelerini almak üzere emniyete götürdüler.” dedi.
Başkan Kocadon, "Tabi bu üzücü bir olay, hepsinin ifadelerinin ardından serbest bırakılacağına inanıyorum. Çünkü biz sadece hizmet için görev yapıyoruz. Eğer devletimizin Bodrum Belediyesi'nden bir şüphesi varsa tabi ki inceleme yapacak. Bodrum Belediye Başkanı olarak açık ve net bir şekilde şunu söylemek istiyorum, bu memur arkadaşlara güveniyorum ve inan ki hiç kimse görevini kötüye kullanmaz. Şuanda bize yansıyan 14 kişi. Hepsi de Bodrum Belediyesi'nin değerli memurları." diye konuştu.