Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği proje kapsamında, atlı polisler yaz ayları boyunca Bodrum, Marmaris ve Fethiye sokaklarında görev yapacak. Ege ve Akdeniz sahillerinde turizm sezonu boyunca görev yapacak olan atlı polis ekipleri, Bodrum sokaklarında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.
Atlı polis birliklerinin tanıtımı Bodrum'da yapıldı. Bodrum Cumhuriyet Caddesi'nde ilk devriyelerini atan atlı birliklerin tanıtımını, Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay ile Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Semih Şentük yaptı.
Atlı birlik; asayiş olayları yanında toplum destekli polislik hizmetlerinde de kullanılacak. Projenin bir diğer amacı, turistik bölgelerde estetik bir görüntü oluşturarak vatandaşların güvenini sağlamak. Emniyet teşkilatında görevli profesyonel biniciler tarafından kullanılacak olan eğitimli atlar, yaz sezonu boyunca asayiş olaylarına destek sağlayacak. Olaylara anında müdahale imkanı artacak.
Atlı polisler arasında İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, at sırtında Bodrum sokaklarında devriye yaparken yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Emniyet Müdürü Ay, "Halkımızla bütünleşmek istiyoruz, bunun da en güzel örneği at. Suçu düşünen, suça yönelen, suçu planlayan insanlar için at gerçekten ürkütücü, caydırıcı bir özelliğe sahip. Bu amaçla devriye hizmetlerimizi başlattık. 3 ilçemizde sürdüreceğiz, Fethiye, Marmaris ve Bodrum'da sezon sonuna kadar devam edeceğiz çalışmalarımıza. Yeni atlar gelecek, bu sayımızı artıracağız. Hedefimiz, 3 ayrı ilde atlı birliğimizi tesis etmek." diye konuştu.