Cumhuriyet Mahallesi, Tolacı Cami Sokağı'nda bugün saat 13.30 sıralarında 45 yaşındaki Hatice Küçük'ün yaşadığı 2 katlı ahşap binanın üst katında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın kısa sürede bütün evi sardı. Evin ahşap olması nedeniyle alevler kısa sürede büyüyerek bitişikteki evlere de sıçradı. İlk olarak bitişikte evi olanlar, bahçe hortumlarıyla su sıkarak alevlerin büyümesini önlemeye çalıştı. Polis ekipleri de olay yerinde önlem alarak yangının çevreye yayılma ihtimali üzerine tedbir amacıyla bazı evleri boşalttı. Alevler, kısa sürede 5 evi sardı. Yangına Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Babadağ, Buldan, Sarayköy itfaiyeleri ile Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 arazöz ile müdahale edildi. Evlerin bulunduğu sokağın dar olması nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanınca hava desteği istendi. Bunun üzerine Orman Bölge Müdürlüğü'nün yangın söndürme helikopteri havadan alevlere müdahale etti. Çevredeki diğer evlerden de bahçe hortumlarıyla alevlere su sıkıldı. Yangın yoğun mücadele sonucu yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınıp, söndürüldü. 

Yangında Hatice Küçük, Mustafa Güneş ile Mehmet Kayalı'nın evleri tamamen yanarken, Hüseyin Çakır ile Mehmet Dedemoğlu'nun evlerinde ise maddi hasar meydana geldi. Yangında dumandan etkilendikleri belirlenen 2'si çocuk 8 kişi, Babadağ Aile Sağlığı Merkezi'nde müdahale edildikten sonra taburcu edildi.

Babadağ Belediye Başkanı AK Partili Salim Demirezen, yangınının elektrik kontağından çıktığını tahmin ettikleri belirterek, "Yangında üç ev tamamen yandı. İkisi ise kısmen hasar gördü. Tesellimiz yangında can kaybının olmamasıdır. İtfaiye ekipleri yerden müdahale ederken, havadan da helikopter müdahalede bulundu. Yangın evlerin yan yana ve iç içe olması nedeniyle daha büyük bir felaketle sonuçlanabilirdi. Zarar gören vatandaşların yaralarını saracağız" dedi.