Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, yapılan operasyonda piyasa değeri 33 bin 550 TL olan gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. 6 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, toplam 18 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Denizli Emniyet Müdürlüğü Koordinatörlüğünde 6 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen gümrük kaçağı sigara operasyonunda, toplam 6 bin 710 paket kaçak sigara ele geçirildi. Bir ihbar doğrultusunda Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinden otobüslerle gümrük kaçağı sigara sevkiyatı yaptıkları tespit edilen bir şebeke, polisleri harekete geçirdi.
Olay delillerinin bulunmasının ardından operasyona start veren polis ekipleri, Denizli, Ağrı, Van, Bitlis, Adana, Mardin ve İstanbul’da eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Yapılan baskınlarda toplam 6 bin 710 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, 18 şüphelide gözaltına alındı.
Ele geçirilen sigaraların piyasa değerinin 33 bin 550 TL olduğu açıklanırken, gözaltına alınan 18 şüpheli hakkında 5607 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapıldı.