İzmir’de banka soygunu yapan üç şahıs, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne bağlı 10 ekip tarafından yakalandı. Ekipler, şahıslara ulaşmak ve soygunda kullanılan aracı bulmak için 254 saat süren kamera kayıtlarını izleyerek araçla aynı marka 3 bin 200 aracı inceledi, ardından soygunda kullanılan otomobili tespit etti.
Geçtiğimiz Pazartesi günü İzmir’in Buca ilçesinde bulunan bir bankaya işçi tulumları ve maskelerle girerek 48 bin 950 TL’yi çalan, kaçarken 40 bin TL’yi yolda düşüren P.B (35) ve S.A (37) ile soygunda kiralık aracı kullanan A.S (43), Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne bağlı 10 ekip tarafından yapılan teknik ve fiziki takip sonucu yakalandı. Suçlarını itiraf eden şahıslar adliyeye sevk edildi. Şahısların, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzelman’da otobüs şoförlüğü yaptıkları öğrenildi.

PANİKLEYİNCE SOYGUNU ERTELEDİLER

Edinilen bilgiye göre, olay, şöyle gelişti; İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN’da otobüs şoförlüğü yapan P.B, S.A ve A.S, borçları nedeniyle geçtiğimiz Cuma günü Buca ilçesinde bulunan özel bir bankaya soygunda bulunmak için üzerlerinde işçi tulumları ile banka önüne gitti. Bu sırada S.A’nın panikleyerek soygun yapmak istemeyişi üzerine şahıslar soygun planını Pazartesi günü yapma kararı aldı. Olay günü A.S, kiralık araçta şoförlük yaparken, P.B ve S.A, bankaya işçi tulumları ve maskelerle girerek güvenlik görevlisine kuru sıkı silah dayadı ve yüzüne biber gazı sıktı. Kadın banka görevlisine de biber gazı sıkan iki şahıs, vezneden 48 bin 950 TL’yi çalarak Akdoğan Caddesi’ne çıktı. Arabayı kullanan A.S’nin yanına gitmek için P.B ile aynı güzergahta farklı sokaklara giren S.A panik yaparak elindeki paranın 40 bin TL’sini yola düşürdü, ardından A.S’nin kullandığı araca bindi. P.B ise, yolda iki taksi ve bir dolmuşu durduramayınca onu almaya gelen A.S’nin kullandığı araca binerek kayıplara karıştı. P.B., olay sırasında kullandıkları silahı ise Konak İskelesi’nden denize attı.

254 SAAT GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI İNCELENDİ

Olayla ilgili olarak 47 adet farklı iş yerinin ve İzmir genelindeki tüm güvenlik kamera kayıtlarını 254 saat süren bir çalışma ile inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne bağlı 10 ekipten oluşan 50 polis, soygunda kullanılan aracı tespit etmek amacıyla soygunda kullanılan araçla aynı marka olan 3 bin 200 araç tespit etti. Çalışmalar çerçevesinde P.B’nin aracı kiralayan soyguncu olduğunu tespit eden ekipler, P.B’yi bir birahanede, A.S ve S.A’yı ise evlerinde düzenledikleri operasyonla yakaladı. Suçlarını itiraf eden şahıslar borçları nedeniyle soygun yaptıklarını ifade ederken, denize atılan silah ise ekipler tarafından Konak Vapur iskelesinde bulundu.