2014 Mart ayında yapılacak olan Denizli Büyükşehir Belediyesi seçimleri öncesi aday adaylığı başvuruları tamamlandı. AK Parti'den mevcut Belediye Başkanı Osman Zolan, Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Sezer Cihan, Pamukkale Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ve Mehmet Uğur Tatar aday adaylıklarını açıkladı.

Halk tarafından bilinen Sayın Osman Zolan'ın tek aday gösterilip görevine devam edeceği şeklindeydi. AK Parti'nin değişik birimlerinden ve kişilerinden destekli olduğu bilinen Harita Mühendisi Sezer Cihan ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı'nın da bu yarışa katılması, Zolan'ın bu dönemde dinlendirileceği şeklinde yorumlanıyor. Sayın Hasan Kazdağlı üniversite camiasından gelen bir aday, Sayın Sezer Cihan da halkın arasından geldiğini söyleyen, Denizli'yi sokak sokak bildiğini, sadece Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde değil Türkiye'de 402 belediyenin üyesi bulunduğu Tarihi Kentler Birliği'nin genel sekreterliğini yaptığını söylüyor. Sayın Cihan, yapılan projelerin her zaman içinde olduğunu belirtiyor.

Bazı medya kuruluşlarının aday adaylığı açıklamasına bir tek kelime yer vermemesini anlayamadığını söylüyor Sezer Cihan. Bu olayı sorduğumuzda bize, "Yapılan harekete takılmıyorum, ben yoluma bakıyorum. Denizli halkı evladına sahip çıkacaktır. Ben buraya sadece hizmet etmek için, Denizli'yi tarihiyle, kültürüyle, turizmiyle, alt ve üst yapısıyla, ekonomisiyle, dünyanın gözbebeği haline getirmek için var gücümle şehrime hizmet etmeye geldim." dedi.

Tabi temayül ve anket sonrası buna AK Parti yönetimi dolayısıyla Başbakan Erdoğan verecek. Acizane bizim temennimiz şudur: Kim aday gösterilirse gösterilsin, doğruluktan, dürüstlükten ayrılmayan vatandaşa yukarıdan bakmayan, halkla iç içe bir adayın bu arenadan çıkması.

Daha sonrası halkın tercihiyle belli olacak. Artık AK Parti'nin adayı mı, CHP'nin adayı mı, MHP'nin adayı mı başkan olur şimdiden bilmemiz mümkün değil. Denizlimiz için en hayırlısı kim olacaksa o seçilsin.

Selametle...