Okulların kapanmasıyla birlikte aileleri sünnet telaşı sardı. Çocuklar ve aileler için son derece önemli olan sünnet sezonu öncesi Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nde 2015 yılında olduğu gibi bu yılda tüm hazırlıklar tamamlandı. Birliğe bağlı 16 Üroloji Uzmanı ve 5 Çocuk Cerrahı ile toplamda 21 uzman hekim sünnet olmak isteyen çocukları hastanelerde sünnet edecek.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk de sünnet sezonu öncesi bir açıklama yaptı. 2015 yılında birliğe bağlı hastanelerde yürütülen sünnet işlemlerinin bu yıl da devam edeceğini belirten Öztürk;  “2015 yılında Denizli DH’de 2 bin 165, Servergazi DH’de bin 402, Acıpayam DH’de 357, Buldan Göğüs Hastalıkları  Hastanesi’nde 424, Çivril DH’de 64, Honaz DH’de 66, Kale DH’de 60 ve Tavas DH’de 252 olmak üzere toplam 4 bin 790 çocuk birliğimize bağlı hastanelerde sünnet oldu. Bu yıl da yaklaşık 5 bin çocuğumuzun sünnet işlemlerini hastanelerimizde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi ve şöyle devam etti: “ Ülkemizdeki erkeklerin yüzde 99’u hayatlarının belli dönemlerinde sünnet olmaktadır. Sünnet için en ideal yaş 1 -2 yaş aralığında genel anestezi ile ya da 6 yaşından sonra psikolojik olarak hazır olan çocuklarda sınırlı uyuşturma ile daha uygun olacaktır. Ayrıca 2-6 yaş aralındaki çocuklarda sünnet korkusu oluşacağı için bu yaş aralığında sünnet edilmesi uygun olmayacaktır” dedi.








Sünnet Uzman Hekim Tarafından Hastanede Yapılmalı

Sünnetin basit bir cerrahi işlem gibi görünse de gerekli sağlık şartlarına uyulmadığında ve uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığında ciddi sorunlar doğurabileceğini ifade eden Uz. Dr. Berna Öztürk bu sorunları azaltmak için gerekli tedbirleri aldıklarını açıkladı. Öztürk:  “ Ülkemizde dini inançların bir gereği olan sünnet işlemi toplumumuz tarafından oldukça önemsenen mutlaka hastanelerde steril ortamlarda hekimlerce yapılması gereken bir işlemdir. Yapılacak yanlış bir uygulamanın sıkıntılara yol açmaması adına birliğimize bağlı hastanelerde sünnet işlemi genel ameliyathane koşullarında genel anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Denizli Devlet Hastanesi’nde 8 üroloji uzmanı 4 Çocuk Cerrahı, Servergazi Devlet Hastanesi’nde 5 Üroloji Uzmanı 1 Çocuk Cerrahı,  Acıpayam, Çivril ve Tavas Devlet Hastanelerinde de birer Üroloji Uzmanları ile toplam 21 hekimimizle ayrıca üroloji ve çocuk cerrahı olmayan hastanelerde de  birliğimiz tarafından gönüllü olan uzman hekim arkadaşlarımızı hastanelere görevlendirerek tatil boyunca sünnet işlemlerini gerçekleştireceğiz” dedi.








Zekican Şenkaya