Avusturya’da yaşayan 34 yaşındaki Ferdi Saray, oğlu Batuhan’ın sünnetini memleketi Denizli’de yaptı. Denizli’deki bir düğün salonunda düzenlenen sünnet töreninde davetlileri Ferdi-Nazire Saray kapıda çocukları Batuhan’la karşıladı. Sünnet töreninin yapıldığı düğün salonunun girişine ise ilginç bir pankart asıldı. Yıllardır Avusturya’da yaşayan Ferdi Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde söylediği "One Minute" sözünün yer aldığı bir şiiri pankart yaptırıp astırdı. Pankartta, "One Minute dedi, Geleceğimizi değiştirdi. Bu mutlu günümüzde, Neslimizi sevindirdi" cümleleri yer aldı. Pankartı görenler kısa süreli şaşkınlık yaşarken, Ferdi Saray Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok sevdiği için böyle bir pankart astığını söyledi.

"ONU ÇOK SEVİYORUZ"
14 yıldır yurt dışında yaşadığını ifade eden Ferdi Saray, "Biz yurt dışında yaşarken birçok zorluk yaşardık. Cumhurbaşkanımız o dönem ‘one minute’ dedikten sonra bütün dünyada Türklük yeniden tanınmaya başladı. Eskiden ülkemizin başbakanları dünya liderlerini önünde ceket iliklerken, şimdi onlar ceket ilikliyor. Ben buradan esinlenerek böyle bir şey yazdım" dedi.
Yaşadığı ülkede taksicilik yaptığı için herkesle sohbet etme imkanı bulduğunu kaydeden Saray şunları söyledi:
"Yabancılar bizden daha iyi bahsediyorlar. Bizden bir çekince başladı. Türkiye’ye saygı gösteriyorlar. Ben bundan çok memnunum. Ben de bu pankartla bunu ifade ettim. Sağolsun eşimiz dostumuz da bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadı. Cumhurbaşkanımızı saygıyla selamlıyorum. Kendisiyle gurur duyuyorum. Onu çok seviyoruz.’’
Sünnet olan Batuhan ise sünnet için heyecanlı olduğunu belirterek, davete gelen herkese teşekkür etti.