Önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi adayların belirlenmesinde sona gelindi. AK Parti’de mevcut Belediye Başkanı Osman Zolan tekrar aday gösterildi. CHP’nin adayı, Denizli’de aday gözüyle bakılan Kazım Arslan mı yoksa başka bir aday mı? Bu da 22 Aralık’tan sonra belli olacak. MHP’nin adayı ise Ali İpek...

Aday adaylığı sürecinde gördük ki; parası olan, gücü olan, makamı olan zorlanmıyor. Çünkü herkes ondan bahsediyor. Yerel medya onların yanında her zaman. İsterse bir televizyona veya gazeteye benden veya benim adayımdan başkasının haberini, reklamını girmeyeceksin hatta şu şahısın veya şahısların adını bile anmayacaksın! anarsan seninle olan  ilişkimi tekrar düşünürüm diyebiliyor. Ben bu yönüyle adil olunmadığını düşünüyorum. Çoğu medya kuruluşumuza bu, aday adaylığı sürecinde başarıyla uygulattırıldı. Medyamızda sizin gibi benim de göremediğim duyamadığım isimler oldu. Mesela Sezer Cihan, Mesela Hasan Kazdağlı...
Bakalım adaylık sürecinde bunu aynen görecek miyiz? Basına baskı yapılacak mı? Yapılmayacak mı? Bir adayın haberleri mi yapılacak, yoksa az da olsa diğer adaylardan haber verilecek mi?
Bu süreçte dik duruş sergileyen basın kuruluşlarımızı aynı kategoriye sokamayız tabi. Onları takdir etmek gerekiyor.
Bu arada internet medyasınının önemini vurgulamak istiyorum.  Hiçbir yerde çıkmayan haberler internet medyasında anında karşımıza çıkıyor. Yazılı ve görsel medyanın akşam ve yarın girdiği haberi internet medyası anında olay yerinde girebiliyor. Okunurlukları, takipçileri her geçen gün artıyor.
Bizim sitemiz www.haberdenizli.com gibi diğer internet haber sitesi sahibi arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre google analitik raporlarında site başına günde farklı IP’lerden 3 bin ile 15 bin arasında ziyaretçi geliyor. Bu sayı gündeme göre, olaya göre değişiyor. Artmaya da devam edecek.
Hasılı; Yerel seçimlerde merkez ve ilçelerde her partinin adayına kolaylıklar diliyoruz. Medyamız da imtihan verecek mutlaka ama paramı kazanacak, itibar mı onu zaman gösterecek.