Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve TRT işbirliğiyle düzenlenen 2. Türkçevizyon Uluslararası Türkçe Müzik Festivali, gala konseriyle sona erdi.

Festival, TRT radyoları ve televizyonlarından canlı yayınlandı. İncilipınar Parkı'ndaki gala programına Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve eşi, TRT Radyo Dairesi Başkanı Şenol Göka ile Ankara Radyosu Müdürü Amber Türkmen de katıldı Yüzlerce kişi de erkenden konser alanına geldi.
Program iki bölümden oluştu. Birinci bölümde Akşam Ola programı yer aldı. TRT sanatçısı Ceylan Köse, pop müzik şarkıları seslendirdi. İkinci bölümde ise festivale katılan gruplardan bazıları Türkçe eserlerle galaya renk kattı. Başkan Yardımcısı Çınar, yaklaşık 3 saat süren programın sonunda yaptığı konuşmada, festivalin son dönemde yaşanan olaylar sebebiyle buruk başladığını belirterek, "Katılan 25 ülkeden 106 sanatçı, dünya barışı için Türkçe şarkılar seslendirdi. Amacımız, dilimizin dünya ülkelerince yaygın kullanımını sağlamak. Buruk başlasak da amacımıza ulaştık." dedi. TRT Radyo Dairesi Başkanı Göka da terör olaylarıyla amacın insanları yıldırmak olduğunu kaydederek, "Onların amaçlarına ulaşmasına hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Sessiz kortej yürüyüşüyle başlayan festivalimizle tepkimizi koyduk. Ardından da hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını gösterdik." şeklinde konuştu.

Daha sonra Çınar ve Göka, 30 Mayıs-3 Haziran 2010 arasında devam eden festivaln sponsorlarına plaket verdi.