Canım ülkem zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte en ufak tahriklere bile kapılmamak gerekiyor. Milliyeti ne olursa olsun yüzyıllardır aynı topraklarda yaşayan, aynı güneşin altında nefes alıp veren insanımız, yaşımızın yettiği, yetmediği çok badireler atlattı. 

***

15 Temmuz 2016 akşamı televizyonlardan ve sosyal medyadan duyduğumuz ve izlediğimiz darbe girişimi başarısızlıkla sona erdi. TRT basıldı 'yönetime el konuldu' bildirisi okundu. Bazı kanallar yine duymamış gibi hayat normalmiş gibi yayınlarına devam etti. Bazılarında ise vatandaşı sokağa meydanlara çıkarmak için çağrılar yapıldı. Denizli'de de bizim duyduğumuz 2 kez sela okundu, vatandaşlara meydana çıkmaları konusunda telkinlerde bulunuldu. Çınar meydanı ana baba gününe döndü. Darbelerden çok çekmiş bir millet olarak hepimiz meydanlara akın ettik. Beşikteki çocuklarını getirenler bile oldu. Uykusuzluğa aldırmadan güneş Denizli'ye tebessüm edene kadar meydanı terk etmeyen vatandaşlar her kesimden takdir gördü. Belediye araçları ile barikatlar kuruldu. Şehrimizin önde gelen yetkilileri de Çınar'da hazır bulundu. Korku havası bir anda normale döndü. Millet bayraklarını alıp meydanlara koştu. Burada sebebini bilemediğimiz bir eksiklik gözümüze çarptı. Vatandaş meydanlara çağrıldı ama oluşabilecek bir olumsuzluğa karşı, yoğun bir emniyet sağlanmadı. Madem vatandaşı meydanlara, sokaklara çağırıyorsun, önlem de alman gerekmiyor mu?

***

Türkiye tarihine eklenen kara lekelerden biri olan '15 Temmuz Kalkışması'ndan ötürü şehit olanlar, yaralananlar oldu. Askerliğini yapmış olan biri olarak 'tatbikata gidiyoruz' diye bazı önemli yerlere konuşlandırılan henüz bir rütbesi olmayan, sadece emirle hareket eden askerlere yapılanları, tüm vatanını sevenler gibi biz de tepki gösteriyoruz. Askerlik yaparken emir gelmeden esas duruşunu bile bozamazsın. Genç askerlerin yüzlerindeki korkuya, şaşkınlığa hepimiz şahit olduk. 

***

Darbe yapmaya kalkışanlar ne kadar suç işledilerse, askerin boğazını kesen, tekmeleyen, kemerle, korkuyla bakan 20 yaşındaki hiç bir şeyden haberi olmayan 'ER'lere vuranlar da suçlular. 

*** 
Bütün kudret elinde olan Allahım, zalimlere, fasıklara, askere polise saldıranlara, cennet vatanımızı karıştırmak isteyen içerde veya dışarda kim varsa, en büyüğünden en küçüğüne fırsat verme...