Denizli'de çıkan şiddetli rüzgar Kocabaş Beldesi Acıdere Mevkii'nde hayvancılık yapan 3 ailenin kaldığı çadırları uçurarak ağılların yıkılmasına neden oldu. Ramazan Özden, 3 çadır ve 5 hayvan ağılının yıkıldığı şiddetli rüzgarda, hayvan satışından kazandığı 10 bin TL parasının da rüzgarla uçup gittiğini söyledi. Özden, yakınlarıyla birlikte arazide parasını arıyor.

Honoz İlçesi'ne bağlı Kocabaş Beldesi'nde mermer ocaklarının yoğun olarak bulunduğu Acıdere Mevkii'nde dün başlayan şiddetli rüzgar hayvancılık yapan 3 aileyi perişan etti. Aniden bastıran rüzgar ailelerin yaşandığı çadırları yerinden söküp uçurdu. Küçükbaş hayvanların kaldığı 5 ağıl ise rüzgarın etkisiyle yıkıldı. 15 kişinin yaşadığı bölgede çadırların uçması sırasında küçük çaplı yaralanmalar da oldu. Rüzgarın etkisini kaybetmesinin ardından vatandaşlar araziye uçan eşyalarını ve çadırlarını toplamaya başladı. Yıkılan ağıllardan çıkartılan hayvanlar ise boş bina inşaatlarına götürüldü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptıkları araştırma sonrası tutanak tutarak bölgeden ayrıldı.

Hayvancılık yapan Ramazan Özden (41), şiddetli rüzgar sırasında çadırda eşyalarının arasındaki 10 bin TL parasının da uçup gittiğini anlatarak, ''Öğle saatlerinde bir anda ortalık karardı. Şiddetli rüzgar çıktı. Rüzgar, çadırlarımız da dahil önünde ne varsa alıp götürdü. Hayvanlar telef olmasın diye ağıllara koştuk. Hayvanlara zarar gelmedi, ancak kaldığımız çadırlar yerle bir oldu. Rüzgar yaklaşık 300 metre ileriye kadar sürüklemiş, bu sırada hayvan satışından kazandığım 10 bin TL param ve kimliklerimiz de rüzgarın etkisiyle uçmuş. Rüzgar 3 yaşındaki oğlum Soner'i de yaklaşık 200 metre sürüklemiş, oğlumu kurtardıktan sonra paramı aradım, ancak bulamadım' dedi.

Özden ve yakınları bir yandan çadırlarını tekrar kurarken, uçup giden 10 bin TL'yi de arazide her taşın altına bakarak aramaya başladı.